Translate

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΚΡΗΤΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ.Στην κατάληψη του Ευαγγελισμού τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής μετά από συμφωνία για συγκατοίκηση με τους αντιεξουσιαστές!



ΚΡΗΤΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Σε μια ιστορικής σημασίας -από όλα δείχνουν τουλάχιστον- πρόκειται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες δύο κατά πολλούς αντιμαχόμενες ριζοσπαστικές κοινωνικές ομάδες. Ο λόγος, για την ομάδα αναρχικών-αντιεξουσιαστών του Ηρακλείου που εδώ και 7 χρόνια έχει υπό κατάληψη το κτήριο του πρώην δημόσιου νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" και του πυρήνα των χρυσαυγιτών της πόλης.
 Οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών προέκυψαν μετά την επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει γραφεία η Χρυσή Αυγή στο Ηράκλειο, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα παρά την ύπαρξη πολλών χρυσαυγιτών στο νησί. Παράλληλα οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα πολλά καθημερινά -πρακτικής φύσεως- προβλήματα με το κτήριο του Ευαγγελισμού (λόγω του ότι είναι τεράστιο κτήριο και χρειάζεται πολλές αγγαρείες για να μένει καθαρό και περιποιημένο) είδαν θετικά τη συγκατοίκησή τους με ανθρώπους πρόθυμους να βοηθήσουν αγόγγυστα τόσο στα τρέχοντα έξοδα της κατάληψης όσο και στις διάφορες χειρωνακτικές εργασίες της.
Το "χωροταξικό" σχήμα που αυτή τη στιγμή συζητείται είναι η Χρυσή Αυγή να εγκατασταθεί στον πρώτο όροφο και σε μέρος της ταράτσας (έτσι ώστε να μπορεί να ρίχνει από ψηλά κανέναν ζόρικο λαθρομετανάστη) ενώ οι αναρχικοί να έχουν έδρα το ιστορικό ισόγειο (μαζί με τα σκαλάκια του) και τον δεύτερο όροφο όπου θα χρησιμοποιείται ως "αντιρατσιστικό καφενείο" κάθε Τετάρτη και Παρασκεύή 6-10 καθώς και για διάφορες άλλες εκδηλώσεις, ομιλίες κ.λπ. Τέλος, η κεντρική κουζίνα του Ευαγγελισμού θα ανήκει "εξ αδιαιρέτου" και στις δύο πλευρές, με τους αναρχικούς να φροντίζουν να μένει "αυτοδιαχειριζόμενη" και τους χρυσαυγίτες να φροντίζουν να μένει "αυτοκαθαριζόμενη".
Η συγκατοίκηση στον Ευαγγελισμό προβλέπεται να ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες περίπου με μία εντυπωσιακή τελετή εγκαινίων με κεντρικό καλεσμένο και ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος θα μεταβεί από την Αθήνα ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Σημείωση:
Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας με στόχο τη σάτιρα.
 Αν δε θέλετε να χάνετε ούτε μία ενημέρωση από το flitnews πατήστε like στη σελίδα του στο facebook!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου